Officieel bericht

Supportersclub KSVR Till I Die heeft vorige week de beslissing genomen om vanaf volgend seizoen op verplaatsing te vertrekken vanaf Schiervelde. Op zich is Schiervelde uiteraard KSVR-grond ten top maar deze beslissing brengt uiteraard ook met zich mee dat we ons vaste lokaal, sinds al die jaren café De Bolle, zullen verlaten. Een vertrekplaats waarnaar we heel wat tranen van vreugde en verdriet mee namen, na een onverhoopte overwinning of een onverwachte nederlaag op verplaatsing.
Het was ook de plaats waar heel wat feestjes of activiteiten van onze supportersclub plaatsvonden en waar KSVR-supporters elkaar goed leerden kennen.

De reden waarom we vertrekken is veelledig. Het is bijvoorbeeld voor ons, als bestuur, een niet te onderschatten logistieke opdracht om telkens alle materiaal voor de verplaatsing ter plekke te krijgen. Met de verhuizing naar Schiervelde zou een groot deel van die logistieke nachtmerrie voorbij moeten zijn. Een andere reden is ook de quasi onbeperkte parkeergelegenheid aan Schiervelde. Aan de Bolle is dat minder evident, zeker als er ook nog eens evenementen zijn in De Spil. Ook qua groeimogelijkheden zitten we zeer beperkt met onze huidige vertrekplaats. Momenteel stelt die vraag zich niet, maar een beetje gezonde ambitie is nooit verkeerd. Ook in die optiek vonden wij het beter om de beslissing nu al te nemen i.p.v. wanneer het probleem zich effectief stelt.

Over een andere reden kunnen we momenteel nog niet veel uitweiden. Maar het zou de bedoeling zijn dat we onze nieuwe startplaats in de toekomst een upgrade geven zodat deze ook buiten wedstrijddagen een ontmoetingsplaats kan worden voor de KSVR-supporters. Maar zoals gezegd, dit zijn toekomstplannen. Eerst en vooral zullen we moeten wennen aan onze nieuwe startplaats.

We beseffen ten volle dat dit, na al die jaren, voor Stefaan en Christel een harde noot om kraken is. We zijn bij deze beslissing dan ook niet over één nacht ijs gegaan. Maar op zich hoeft onze beslissing niet in de weg te staan dat De Bolle geboekstaafd blijft als KSVR-café nummer één en dat de wit-zwarte vlag aan de gevel blijft wapperen. Bij deze willen wij Stefaan en Christel dan ook bedanken om al die jaren welkom te zijn in hun café, voor het koelen van onze drank en nog zoveel meer…